Una deliciosa truita d’espinacs

La meva primera incursió virtual en el món de la cuina comença amb l’elaboració d’una truita d’espinacs. De truites se’n poden fer de totes menes: a la francesa, de patates, de ceba, de carxofes, de verdures … i d’una infinitat d’altres aliments, tantes com ens permeti la nostra imaginació (sempre que tinguem ous, és clar …).

Avui, i per començar aquest bloc grastronòmic, us vull mostrar la truita d’espinacs que vaig preparar ahir a casa. Modestament, crec que fa força patxoca i, tot i la seva senzillesa, us haig de dir que té un gust exquisit i que és, juntament amb la de patates i de carxofes, una de les meves preferides, sobretot si queda lleugerament sucosa.

foto truita espinacs

Tot i que l’elaboració d’una truita no és una tasca gaire complicada, l’experiència ens demostra que depèn com es faci pot passar de ser un menjar deliciós a quelcom mediocre, si no es donen unes determinades condicions. Entre aquestes assenyalaria l’ús d’uns ingredients que siguin frescos i de qualitat, una bona paella (preferiblement antiadherent i que estigui ben calenta en el moment de coure-la), una adequada proporció entre la quantitat d’ou i la quantitat dels altres ingredients, la quantitat justa d’oli, el temps de cocció necessari per tal que no quedi ni crua ni massa cuita, entre altres factors. Gairebé res ….

Com sempre, la pràctica és la que ens ensenyarà i ens permetrà anar millorant-la poc a poc. Us convido a fer-la alguna vegada, si no n’heu fet encara, i a que gaudiu del seu bon gust i fina textura.

Ingredients per a 2 – 3 persones:

4 ous frescos (de mida mitjana a gran)
La meitat d’un manat d’espinacs frescos
Una cullaradeta d’oli d’oliva
Una mica de sal

Recepta:

Rentar els espinacs ben rentats, amb aigua abundant, especialment en el cas que estiguin força bruts. La presència de restes de terra o sorra en els espinacs ens pot arruinar el plat. Escórrer els espinacs i coure’ls només uns 2-3 minuts en un recipient prou fondo, sense afegir-hi aigua. La petita quantitat d’aigua que resta després d’escórrer-los és suficient. D’aquesta manera els espinacs conservaran al màxim el seu gust, sobretot si són frescos. Posar una paella a foc mitjà i abocar-hi la culleradeta d’oli. Trencar els ous i batre’ls en un bol de mida adequada. Un cop cuits els espinacs, escórrer-los i afegir-los al bol. Remenar-los ben remenats amb els ous i posar una mica de sal a la barreja. Quant la paella estigui prou calenta, abocar-hi el contingut del bol. Deixar coure fins que qualli la major part de la barreja. Donar la volta amb un plat o bé amb un tombatruites. Deixar coure l’altra cara fins notar que tot el cos de la truita queda ben quallat. Treure de la paella i servir ràpidament. Les truites són d’aquells plats que, com més acabats de fer, millor. Bon profit!!!

Un petit truc:

Els espinacs han d’estar molt ben escorreguts per a que la truita quedi ben cuita i no faci aigües.

Anuncis

One thought on “Una deliciosa truita d’espinacs

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s