Avui us vull parlar d’una compota de poma que vaig elaborar fa un parell de dies i que crec que es mereix una entrada al blog. Com que veia que teníem unes pomes que començaven a fer-se malbé, vaig pensar que seria una manera interessant de fer-les servir i aprofitar-les. A la cuina és important no llençar res i menys en els temps que corren ….
Pensant com podria fer unes postres una mica originals i diferent de les convencionals, se’m va ocórrer que podria aromatitzar la compota afegint-hi una mica de mel, en lloc de sucre. El resultat va ser una compota de poma aromatitzada amb el gust de la mel, en aquest cas de mil flors, que va despertar en les meves neurones records de gustos dolços oblidats de la meva infància. Us convido a que la proveu i experimenteu la mateixa sensació que jo. Val la pena.
Ingredients per a 2 persones:
2-3 pomes de mida mitjana a grossa
1 cullerada ben plena de mel de milflors (o de qualsevol tipus de flor que us agradi)
unes gotes de suc de llimona
una petita quantitat d’aigua
Recepta:
En un pot de mida mitjana abocar una petita quantitat d’aigua, just per cobrir lleugerament la base. Esprémer el suc d’un casquet de llimona dins del pot, per obtenir una barreja d’aigua acidulada. Posar el pot a escalfar a foc mitjà. Pelar les pomes i tallar-les a trossos més aviat petits. Anar abocant els trossos de poma al pot a mesura que estiguin tallats. Anar remenant la mescla de tant en tant per a que els trossos de poma es vagin impregnant amb l’aigua. Un cop tallades totes les pomes, tapar el pot i deixar coure-les uns 20 minuts. Quant noteu que els trossos de poma comencin a estar tous, remenar enèrgicament la barreja durant una estona amb una cullera de fusta, fins que es desfacin completament i el contingut adquireixi la consistència d’una compota. Retirar el pot del foc i traspassar la compota a un parell de bols. Deixar refredar.
Un petit truc:
Si desitgeu que la compota no resulti tan dolça, podeu afegir-hi 2 o 3 trossos de pell de llimona, que li donaran un agradable toc de gust de cítrics.
Reblogged this on Celler-Adocse.