Una sopa ràpida de fideus amb cigrons

Avui em ve gust parlar d’una sopa de fideus amb cigrons que fem de tant en tant a casa. Les sopes són un d’aquells plats que passen molt bé en un àpat, ja sigui un dinar o un sopar, i acostumen a ser preparacions en general molt saludables. De sopes en podem fer de totes menes i amb una varietat molt àmplia d’ingredients, però en el cas que ens ocupa en aquesta entrada m’ha interessat parlar d’una en concret, ideal per quan anem apurats de temps, ja que es prepara en menys d’un quart d’hora, i que és gustosa i nutritiva alhora.

Foto sopa fideus amb cigrons

Per aconseguir aquest temps d’elaboració tan curt hem de partir, lògicament, d’ingredients ja preparats, com és el cas del brou i dels cigrons. Les dues coses les podem elaborar a casa a partir dels seus ingredients en origen, però per a la cuina del dia a dia resulta molt pràctic disposar, com dic, d’aquests ingredients ja llestos per consumir. Als supermercats podem trobar marques de brou de pollastre, envasat en bricks, i de cigrons, envasats en pots de vidre, que no porten conservants i que, tot i ser d’elaboració industrial, són força dignes.

Ingredients per a 2 persones:

Mig litre de brou de pollastre
Dues cullerades ben plenes de fideus fins (del nº O)
Dues cullerades ben plenes de cigrons

Recepta:

Posar el brou a escalfar en una olla de mida adequada, a foc intens, i portar-lo a ebullició. Quan bulli, afegir els fideus i els cigrons. Deixar coure uns 5 minuts i retirar del foc. La sopa ja estarà llesta.

Un petit truc:

Tapeu l’olla amb una tapa si voleu que el brou s’escalfi i arribi a ebullició més ràpidament. El vapor que es genera internament en els recipients tancats ajuda a accelerar el procés d’escalfament dels líquids que contenen. Aquest efecte és especialment interessant quan vulguem cuinar un plat el més ràpid possible i, de fet, és el principi en el que es basen les olles a pressió.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s