Pastanaga marinada amb vinagre de Mòdena

En  aquesta entrada us vull proposar una senzilla amanida de pastanaga, que té com a particularitat el fet d’haver estat marinada amb vinagre de Mòdena. Com deveu saber, aquest tipus de vinagre té un color i una aroma característics, que el fan molt apreciat per preparar amanides i tota mena de salses. En aquest cas el plat que us proposo és d’aquells que es preparen en pocs minuts i resulten molt saborosos.

Foto pastanaga amanida

La gràcia d’aquesta amanida es troba en el contrast de sabors dels ingredients, entre el dolç de la pastanaga i l’àcid endolcit del vinagre de Mòdena. Us animo a que  la tasteu i gaudiu d’aquest entrant ben senzill i gustós alhora. Bon profit!

Ingredients per a 2 persones:

2 pastanagues mitjanes
3-4 culleradetes d’oli d’oliva
2 culleradetes de vinagre de Mòdena
sal

Recepta:

No pot ser més senzilla. Pelar i rentar bé les pastanagues. Ratllar-les amb un ratllador més aviat fi. Afegir la sal, l’oli d’oliva i el vinagre. Remenar la pastanaga ben remenada amb una cullera perque s’impregni bé de tots els ingredients. Deixar reposar l’amanida al menys un quart d’hora, a fi d’aconseguir l’efecte de la marinada del vinagre sobre la pastanaga. De tant en tant podeu tornar a remenar la barreja per a que la maceració de la pastanaga sigui més uniforme.

Un petit truc:

Com més fina ratlleu la pastanaga més ràpid serà el temps de la seva maceració, però també és interessant que quedi una textura adequada per a mastegar i sentir la combinació dels gustos dolç i àcid esmentats abans. Podeu experimentar amb vàries mides fins trobar el gruix que us agradi més.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s