Gall d’indi a la planxa

El gall d’indi és una opció molt interessant quan el que volem és preparar un plat de carn blanca que ens aporti proteïnes de qualitat, però amb una baixa quantitat de greix. Per una altra banda ens permet també sortir de la rutina que representa el consum més o menys regular de carn vermella en forma de bistecs, mitjanes, filets, hamburgueses o mandonguilles, entre altres modalitats.

En aquesta entrada he optat per un senzill plat de gall d’indi a la planxa, acompanyat d’una barreja de carbassó amb pebrots. El plat no pot ser més simple i es prepara en qüestió de minuts. Els trossos de carn corresponen en aquest cas a la part de la cuixa, tallats en diagonal amb l’ajuda d’una serra, per tal d’obtenir uns talls de mida adequada com a racions individuals.

Foto gall d'indi

Ingredients per a 3 persones:

3 talls de gall d’indi (de la part de la cuixa)
1/2 cogombre
1 pebrot vermell mitjà
herbes provençals
suc de llimona
sal i pebre vermell
oli d’oliva

Preparació:

Per a l’acompanyament: tallem el pebrot i el cogombre a trossos, i els salem. Aboquem un bon raig d’oli en una paella i posem al foc. Afegim els trossos de cogombre i de pebrot a la paella. Deixem coure durant uns minuts, remenant de tant en tant. Rectifiquem de sal en cas necessari. Retirm del foc un cop cuits.

Per a la carn: adobem el gall d’indi un parell d’hores abans amb una barreja feta a base d’herbes provençals, sal, pebre vermell i suc de llimona. Un cop adobada, la posem a la planxa ben calenta uns minuts. Couem a banda i banda, fins que estigui feta al punt desitjat. Retirem del foc i servim amb l’acompanyament.

Com podeu comprovar la preparació d’aquest plat és ràpida i senzilla. Espero que us animeu a fer-lo i gaudiu del gust suau i la textura tendre propis de la carn de gall d’indi. Bon profit!!!

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s