La rapidesa i facilitat de preparació són dues qualitats que aprecio molt en el moment d’elaborar un plat. En general, qui més qui menys, anem força mancats de temps i, per aquest motiu, els plats senzills de preparació ràpida resulten molt pràctics i convenients. Si a més d’això no cal posar els aliments al foc per coure’ls, millor que millor. En aquest sentit val la pena tenir-ne uns quants al nostre receptari, per anar tirant d’ells en els moments que ens convingui i que poguem fer-ho d’una manera variada.
Les postres que us vull presentar en aquesta ocasió entrarien dins d’aquesta categoria. Es tracta d’un plat elaborat en cru fet a base de taronges, mel i nous. La barreja d’ingredients és realment senzilla i la combinació de tots ells resulta una delícia per al paladar. Us convido a tastar-lo, doncs ve a ser com una simfonia de textures i sabors, on el gust àcid de la taronja es barreja amb el dolç de la mel, i tot dos troben el contrapunt del gust amarg de les nous. Sens dubte pot ser una molt bona elecció com a postres per a un dia diferent o especial.
Ingredients per a 4 persones:
3-4 taronges grans
6 nous pelades
mel
Recepta:
No pot ser més senzilla. Pelem les taronges i les tallem en rondanxes regulars. Trenquem les nous pelades en trossos petits. En el moment de servir a taula emplatem les rodanxes de taronja, hi posem els trossets de nou pel damunt i hi aboquem un bon raig de mel per sobre. El plat ja estarà preparat. Que el gaudiu.
Un petit truc:
Si fem servir un recipient de mel amb tap de setrill o bé amb tapa a la part inferior, com el d’algunes marques que venen al mercat, podrem controlar i repartir molt millor la quantitat de mel que aboquem per sobre de les taronges i les nous. Si a més d’això la mel és d’alguna varietat floral (romaní, farigola, til·ler, eucaliptus, etc.), hi afegirem un plus de valor gustatiu al plat.
Felicitats pel teu bloc Francesc! 🙂
Moltes gràcies, Mary Q3. El mateix dic per al teu. M’agraden molt les teves receptes 100% visuals.