Som a l’estiu, fa calor i no ve de gust passar gaires hores als fogons. Per això en aquesta estació de l’any s’agraeixen plats senzills i sense gaires complicacions. Com, per exemple, un bon plat de peix fresc fregit servit amb algun acompanyament.
És el cas de la proposta que us vull fer avui: un bon plat de seitons fregits, acompanyats d’un pebrots dels piquillo a mode de barretina. Val la pena aprofitar la temporada de peix blau en què ens trobem (de sardina, seitó, verat, sorell, etc) pels seus beneficis per a la nostra salut i economia. Que aprofiti!!
Ingredients per a 2 persones:
400 gr. de seitons frescos
6 pebrots del piquillo, en conserva
oli d’oliva
Recepta:
Netegem i preparem els seitons, separant el cap i les vísceres del cos. Couem el seitons en una paella, on prèviament hi haurem abocat un bon raig d’oli. Els passem uns moments, a banda i banda, just per a que agafin color. Retirem de la paella i acompanyem amb uns pebrots del piquillo, que amanirem amb un bon oli d’oliva. El plat estarà ja llest per servir.
Ahhhhhh…!!! ets la meva perdició
Això rai, Ricard. Te’n pots fer tips ara a l’estiu, ja que és un plat assequible, ràpid de fer i els seitons es troben fàcilment a les nostres peixeteries en aquesta època de l’any. Que aprofiti!! Francesc.