Un pastís de formatge amb melmelada de nabius

De tant en tant hi ha celebracions personals o familiars que es presten a preparar plats extraordinaris, plats que no acostumem a fer en el nostre dia a dia. Penso que en aquestes ocasions és quan ens podem lluir preparant un plat especial o bé quan podem mostrar als altres el nostre saber fer a la cuina. No tant per a que ens alabin les nostres creacions, que també (a qui no li agrada que li tirin una floreta, de tant en tant?), sinó sobretot per demostrar la nostra estimació per ells.

Tot això ve a que en una celebració familiar recent se’m va ocórrer que podria estar molt bé portar unes postres diferents: un pastís de formatge amb melmelada de nabius. No cal dir que la iniciativa va ser molt ben rebuda i ….. degustada. La millor prova és que el pastís va desaparèixer ràpidament de la taula.

Foto_pastís_de_formatge

Ingredients per a 12 persones:

550 gr. de formatge d’untar de tipus Philadelphia (un envàs gran i un de normal)
2 iogurts naturals de 125 gr.
1/4 de litre de llet sencera
4 cullerades de sucre plenes
6 fulles de gelatina
150 gr. de melmelada de nabius

Recepta:

Posem les fulles de gelatina en remull durant uns minuts en un plat amb aigua. Aboquem el formatge en un bol gran, juntament amb els iogurts, el sucre i la meitat de la quantitat de llet. Barregem bé tots aquests ingredients, remenant-los durant uns instants amb l’ajuda d’una cullera de fusta o d’una batedora de varetes. Aboquem la resta de llet en un cassó petit, la posem al foc i l’escalfem. Quan la llet estigui tèbia, escorrem les làmines de gelatina i les anem afegint d’una a una al cassó, remenant contínuament perquè es desfacin. Quan estiguin totes les làmines foses, afegim la llet a la barreja del bol i remenem una estona. D’aquesta manera la massa del pastís ja estarà preparada. Finalment l’aboquem en un motlle circular desemmotllable i la deixem refredar a la nevera, al menys durant 6 hores. Per aquest motiu resulta més convenient preparar el pastís d’un dia per a l’altre. Un cop fred i solidificat, treiem el pastís del motlle. Només restarà afegir una capa de melmelada de nabius per sobre i ja es podrà portar a taula. Que el gaudiu en bona companyia!!

One thought on “Un pastís de formatge amb melmelada de nabius

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s