Uns espaguetis amb salsa de tres formatges

Abans de vacances vaig menjar un excel·lent plat de macarrons amb una salsa de tres formatges en un cèntric restaurant de Barcelona. Després d’aquesta experiència memorable, vaig pensar que estaria molt bé intentar reproduir un plat com aquell a casa.
És el que he fet fa poc dies, després d’investigar una mica sobre la possible composició de la salsa i fer algunes proves. A la fi he aconseguit una barreja molt reixida, que consisteix en un 50% de formatge de cabra, un 30% de formatge blau i un 20% de formatge granulós, dissolts en llet sencera o bé nata líquida. El resultat: una salsa de formatges d’un gust sensacional. Absolutament recomanable!!!

Foto_tres_formatges   Foto_espaguetis_als_tres_formatges

Ingredients per a 4 persones:

300 gr. d’espaguetis (poden ser també d’un altre tipus de pasta, la que més us agradi)
200 ml. de llet sencera (o bé de nata líquida, si preferiu una salsa més untuosa)
100 gr. de formatge de cabra
60 gr. de formatge blau (roquefort, stilton, bavaria blu, cabrales, etc.)
40 gr. de formate granulós (parmesà, grana, manxego sec, etc.)
una mica de pebre (opcional)

Recepta:

En primer lloc hem de coure la pasta. Per fer-ho, omplim una olla amb 2-3 litres d’aigua, la posem al foc i portem l’aigua a ebullició. Podem afegir un grapat de sal a l’aigua, encara que en aquest cas no és imprescindible, ja que la salsa de formatges ja per si és prou salada. Quan bulli l’aigua hi tirem els espaguetis (o el tipus de pasta que vulguem) i deixem coure el temps indicat pel fabricant. Mentre es cou la pasta, preparem la salsa. En una paella no gaire gran aboquem la llet (o bé la nata líquida) i la posem a escalfar, a foc mitjà. Mentrestant tallem i esmicolem els tres tipus de formatges en trossos petits. Quan la llet estigui tèbia, afegim primer el formatge de cabra, remenem amb una cullera de fusta i deixem que es vagi fonent. Després afegim el formatge blau i seguim remenant. Finalment hi aboquem el formatge granulós, remenem una mica més la barreja i deixem reduir una mica la quantitat de llet. Seguidament aboquem la barreja en un pot de batedora i la batem fins que quedi ben fina. Un cop cuita la pasta, l’escorrem i la portem ràpidament a taula, sense deixar temps a que es refredi. Servim la pasta a cada plat i hi afegim una generosa quantitat de salsa de formatges per sobre. Si us agrada, també hi podeu tirar una mica de pebre negre pel damunt. I a gaudir d’un plat sensacional!! Millor encara si pot ser acompanyat d’una copa d’un vi negre de qualitat.

Advertisement

One thought on “Uns espaguetis amb salsa de tres formatges

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s