De tant en tant, a la cuina ve de gust experimentar i tastar coses noves que et permetin sortir de la rutina habitual. El concepte de “cosa nova” és molt relatiu i, òbviament, dependrà en cada cas de les experiències culinàries que cadascú hagi pogut tenir al llarg de la vida.
Tot això ve a que fa uns dies vaig preparar unes creps de pernil cuit amb formatge de raclet, que ens van agradar molt a la família. De creps ja n’havíem tastat abans de diferents tipus, tant a dins com a fora de casa. Les més habituals acostumen a estar fetes amb farciments dolços, com per exemple melmelades, fruites o xocolata, acompanyades en ocasions de gelat o nata, per fer-ne un plat més complet. En aquests casos serveixen molt bé com a postres o berenars.
En canvi, quan es tracta que serveixin com a entrants o plats únics, en el cas d’un àpat lleuger, sembla més addient que el seu farciment contingui ingredients salats. És el cas de la combinació que us proposo en aquesta entrada. Espero que us agradi.
Ingredients per a 4 persones:
Per fer les creps:
125 cc. de llet
1 ou
80 gr. de farina
20 gr. de mantega
un polsim de sal
Pel farciment:
4 rodanxes de pernil cuit
8 làmines de 20 gr. de formatge de raclet
Recepta:
En primer lloc preparem la salsa de les creps. Per fer-la ens farà falta un vas alt de batedora. Hi abocarem la llet, l’ou, la mantega desfeta i el polsim de sal. Ho remenarem bé amb la batedora. Hi afegirem la farina i tornarem a batre, ben batut, fins aconseguir una massa líquida de textura uniforme. D’aquesta manera la salsa ja estarà llesta.
Abocarem un rajolí d’oli en una paella i la posarem a escalfar, a foc mitjà. Escamparem l’oli per tota la paella amb moviments circulars. Quan la paella estigui ben calenta hi abocarem un cullerot de la salsa de creps. Deixarem coure fins que se solidifiqui. Donarem la volta i deixarem coure de l’altre costat. Afegirem de seguida dues làmines de formatge de raclet al centre i una rodanxa de pernil cuit per sobre. Deixarem coure uns segons per a que es fongui el formatge. Doblegarem la crep dues vegades, fins que quedi en forma de quart de cercle. Donarem la volta i acabarem de coure. Un cop cuita retirarem del foc. Repetirem el procés amb la resta de creps i servirem ràpidament a taula perquè no es refredin.
Com podreu veure, aquesta és una recepta molt ràpida i senzilla de fer. Amb ella podreu degustar un plat saborós, en el que contrasten els gustos dolços de la crep i el pernil cuit amb el gust cremós i característic del formatge de raclet. Tasteu-la i ja m’ho direu.
Reblogged this on Celler-Adocse.